De wereldwijde vloed

Mythe of oergeschiedenis van de mensheid?


De Wereldwijde Vloed - Tjarko Evenboer

€19.95

Op voorraad

Productbeschrijving

Stel dat er werkelijk een wereldwijde vloed is geweest. Wat zou je dan mogen verwachten? Als onze verre voorouders de overlevenden waren van een catastrofale overstroming zoals de Bijbel beweert, dan zouden we die geschiedenis niet alleen terug mogen vinden in de Bijbel. We zouden wereldwijd verwijzingen naar de vloed moeten vinden in mythen, legenden en eeuwenoude heilige geschriften. En dat is precies wat onderzoek naar mythologie op opzienbarende wijze naar boven brengt.

Op alle continenten schrijven volken zich terug naar de acht overlevenden van de vloed.

Niet alleen Noach, maar ook zijn zoons en kleinzoons vinden we in oude geschriften terug als stamvaders van de volken. En dat niet alleen: de meeste volken geloofden zelfs in een Goddelijke schepping, een eerste mensenpaar in een paradijs, een boom des levens, een zondeval en een bovennatuurlijke spraakverwarring bij de bouw van een grote toren. Van de oude Chinezen tot Scandinaviërs, van de Maya’s tot de oude Egyptenaren – overal zien we dezelfde geschiedenis terug in opmerkelijke detail.

Tjarko Evenboers conclusie: Genesis 1 t/m 11 beschrijft de universele oergeschiedenis van de mensheid.

wereldwijde vloed tjarko evenboer illustraties

De wereldwijde vloed brengt op leesbare wijze talloze vergeten volkstradities onder het stof vandaan, die samen op opmerkelijke wijze laten zien dat de kennis van de volken terugvoert naar het oorspronkelijke geloof in één God.

De wereldwijde vloed neemt de lezer mee op een spannende ontdekkingsreis naar de oorsprong van de mensheid. Waar komen wij mensen vandaan? Wie zijn onze verste voorouders? En wat heeft een wereldwijde vloed hiermee te maken?

De ontdekkingsreis die dit boek beschrijft is spannend, omdat de auteur het lef heeft gehad nu eens niet de natuurwetenschap als uitgangspunt te nemen. In dit boek geen verhalen over gefossiliseerde planten en dieren, aardlagen en geologie. Dit boek bekijkt de vroegste geschiedenis van de mensheid door de bril van de volksverhalen en mythologieën van volken van over de gehele wereld. En wat blijkt… deze overleveringen vertonen opvallend veel overeenkomsten met de verhalen die we terugvinden in de Bijbel, in Genesis 1 tot en met 11.

Auteur Tjarko Evenboer laat in De wereldwijde vloed een origineel historisch licht schijnen op het scheppingsverhaal, de zondeval van Adam en Eva, de zondvloed en de toren van Babel.

Ook schrijft hij over zaken als het ontstaan van religies, de oorsprong van de indianen en vroege migraties naar Amerika. Een intrigerend boek dat raakt aan de kern van ons bestaan.


Aanbeveling

Dit is één van de meest wonderlijke boeken die ik ooit heb gelezen. Veel puzzelstukjes uit de Bijbel blijken plotseling goed in elkaar te passen en veel vragen worden beantwoord. (Ben Hobrink, auteur van Moderne wetenschap in de Bijbel)

Eén van de beste boeken die ik in mijn collectie heb, en tevens een overzichtelijk naslagwerk. De schrijver heeft diep gegraven in het verleden en laat op sprankelende wijze het boek Genesis nog duidelijker tot mijn verbeelding spreken. (Johan Huibers, arkbouwer en auteur van Laat je droom varen.)


Tjarko EvenboerTjarko Evenboer (1983) is bijbelonderzoeker, ontwerper en cartoonist. Hij groeide op in de achterhoek en woont in Zwolle. Hij studeerde Communicatie in Leeuwarden en begon in 2005 met een studiegenoot een eigen bedrijf in vormgeving en illustratie. De wereldwijde vloed is zijn eerste boek. Het boek heeft ook een eigen site: www.dewereldwijdevloed.nl

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “De wereldwijde vloed”Spring naar de toolbar