Evolutie

Een ei zonder kip


Evolutie, een ei zonder kip - Ben Hobrink

€12.50

Op voorraad

Productbeschrijving

Een duidelijke en objectieve beschrijving van de wetenschappelijke feiten over het ontstaan van het leven. En die passen beter in de scheppingstheorie dan in de evolutietheorie. Geschreven voor de leek, door een bioloog. Geheel herziene uitgave. Ook geschikt als studieboek.

In dit overzichtelijk boekje worden alle belangrijke discussiepunten over ‘schepping en evolutie’ behandeld. Het is zeer geschikt als leidraad bij groepsgesprekken op school, jeugdgroep of catechisatie. Door de heldere uitleg kan dit boekje ook goed gebruikt worden als ‘alternatief huiswerk’ na de evolutielessen – van VMBO tot VWO.


Aanbeveling door een lezer

Dit boek heeft mijn wereld op zijn kop gezet. Ik geloofde rotsvast in de evolutietheorie, tot iemand me dit boekje gaf. Ik las het dus heel kritisch en als overtuigd aanhanger van de evolutietheorie. Het zette me flink aan het denken en daagde me uit om mijn geloof in evolutie op zijn waarde te testen. Ik ben vervolgens aan een onderzoek begonnen, en las boeken en tijdschriften, bekeek video’s, bezocht lezingen en tentoonstellingen over dit onderwerp.

Het resultaat van mijn zoektocht was dat Ben Hobrink volkomen gelijk heeft met dit boek. De wetenschap heeft niet bewezen dat de aarde en alle leven op onze planeet door evolutie is ontstaan.

De wetenschappelijke feiten die Ben Hobrink  in dit boek opsomt zijn eenvoudig en steekhoudend. Hij schrijft weliswaar niet zo hoogdravend als sommige andere wetenschappers, die door hun schrijfstijl indruk willen maken of die eenvoudig rond de kern van de zaak heen draaien. Maar ik heb waardering voor auteurs als Hobrink die door de feiten zelf overtuigen en niet door ‘super-moeilijk-wetenschappelijk-intellectueel’ te klinken.

Ik ben een kritisch en eerlijk denkend mens en ik was zeer fel in mijn overtuiging van de evolutietheorie. Ik vond mensen die in het bijbelse scheppingsverhaal geloven echt dom. Dit boekje heeft daadwerkelijk de kracht om je denken op zijn kop te zetten, als je tenminste van plan bent de feiten die je onder ogen krijgt serieus te nemen. Struisvogelpolitiek helpt uiteraard niemand.


Ben HobrinkDrs. Ben Hobrink heeft biologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit en aan de Universiteit van Amsterdam, met voedingsleer als zwaartepunt. Hij werkt bij de organisatie Open Doors. Andere boeken van Hobrink zijn: ‘Moderne wetenschap in de Bijbel’. In zijn boek ‘Jezus, Schepper of schepsel’ toont hij vanuit de Bijbel aan dat Jezus Christus God zelf is.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Evolutie”


Spring naar de toolbar