Feiten genoeg…

die voor een Schepper pleiten


Feiten Genoeg - Lee Strobel

€19.95

Op voorraad

Productbeschrijving

Wetenschap en God, ze lijken elkaar altijd te bijten, maar is dat ook daadwerkelijk zo? Klopt het NOMA-principe, het principe dat God en de wetenschap niets met elkaar te maken hebben? Of wijzen de feiten van de wetenschap juist richting God?

Lee Strobel heeft dit onderzocht. In Feiten genoeg beschrijft hij hoe hij verscheidene wetenschappers aan de tand heeft gevoeld, over kosmologie, astronomie, biologie, natuurkunde, moleculaire biologie en het menselijk bewustzijn. Als je de wetenschappelijke bewijzen bekijkt, heeft Charles Darwin dan gelijk gehad met zijn evolutietheorie? Of laat die belangrijke vragen onbeantwoord, zoals: ‘Waar komt de informatie van DNA vandaan?’ en ‘Hoe komt een mens aan een bewustzijn?’

De complexiteit van het heelal verbaast wetenschappers steeds meer. Om nog maar niet te spreken over de piepkleine menselijke cel. Zou dit alles door toeval zijn ontstaan, door de zogeheten Big Bang? Of heeft een Schepper zijn hand gehad in het ontstaan van de melkweg, de ontwikkeling van de natuur en bewoonbaarheid van onze planeet? Is de aarde uniek, of is er ander leven mogelijk?

Terwijl Lee Strobel lastige vragen stelde aan de wetenschappers, viel hij van de ene verbazing in de andere. Hoe meer de wetenschap ontdekt, hoe onwaarschijnlijker de theorie wordt dat het leven per toeval is ontstaan.

Lees Feiten genoeg… en ontdek het zelf: er zijn feiten genoeg die voor een Schepper pleiten…


INHOUD

 1. Wetenschappers in witte jassen tegenover dominees in zwarte pakken
 2. De iconen van de evolutie
 3. Twijfels over het darwinisme
 4. Waar de wetenschap het geloof ontmoet
 5. Het bewijs uit de kosmologie: het begon met een knal
 6. Het bewijs uit de natuurkunde: de kosmos op het scherp van de snede
 7. Het bewijs uit de astronomie: de bevoorrechte planeet
 8. Het bewijs uit de biochemie: de complexiteit van moleculaire machines
 9. Het bewijs uit de biologische informatie: de uitdaging van het DNA en de oorsprong van het leven
 10. Het bewijs uit het bewustzijn: het mysterie van de geest
 11. Samen een sterk pleidooi voor een Schepper
Lee StrobelLee Strobel was rechtbankverslaggever, die zijn kennis en ervaring is beginnen toepassen op onderzoek naar de juistheid van het christelijk geloof. Hij heeft diverse boeken geschreven die als klassiekers beschouwd worden, omdat hij op ijzersterke en toch toegankelijke wijze de betrouwbaarheid van het christelijk geloof weet te onderbouwen. Strobel heeft ook diverse documentaires geproduceerd over het christelijk geloof.

Extra informatie

Pagina's

365

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Feiten genoeg…”


Spring naar de toolbar