Homoseksualiteit

Bijbels-pastorale overwegingen in de 21e eeuw


christelijk boek homoseksualiteit Philip Nunn

€5.00

Op voorraad

Categorieën: , Tag:

Productbeschrijving

De kracht van dit boekje is de pastorale insteek voor hen die worstelen en hun begeleiders. 

Homoseksualiteit, een hot item in deze tijd! Met dit boek wil de schrijver in deze 21 ste eeuw drie verschillende groepen christenen aanspreken. In de eerste plaats wil Philip Nunn christenen bemoedigen die een bewogen en liefdevol hart van een herder hebben en zich toeleggen op het helpen van mannen en vrouwen, die worstelen met hun seksuele geaardheid. In de tweede plaats wil de auteur de verantwoordelijken en leidinggevenden in de gemeente helpen om het Woord van God te onderwijzen en praktisch toe te passen. Ten derde richt hij zich ook tot christenen met homoseksuele ervaringen die een leven willen leiden dat voor God welbehaaglijk is.

Dit boek behandelt onder andere onderwerpen als: Is homoseksuele geaardheid zonde? • Kan het verkeerd zijn om uiting te geven aan wie we zijn? • Veroordeelt de Bijbel alle vormen van homoseksuele relaties? • Welke hoop biedt God aan homoseksuele mensen?

Ontstaan en doel

De opvattingen over dit onderwerp in het huidige christendom zijn aan snelle veranderingen onderhevig. “Als God homo’s zo heeft gemaakt, wie is de kerk dan om over hen te oordelen?” hoor je steeds vaker zeggen.
Aangezien homoseksualiteit ook een politiek gevoelig onderwerp is, onthouden veel kerkleiders en christelijk organisaties zich van het vertolken van een duidelijk standpunt ten aanzien van homoseksualiteit. De ‘selectieve stilte’ maakt de huidige discussie in Nederland onevenwichtig en dus ongezond. De grote vraag is: “Spreekt God wel duidelijk genoeg in Zijn Woord over dit onderwerp?” Dit nieuwe boek is een poging om het Bijbelse evenwicht onder de aandacht te brengen.

Recensie

“Er zijn nauwelijks Bijbelgetrouwe christenen die een tegengeluid laten horen. Philip Nunn is daarop een positieve uitzondering. Op een zeer liefdevolle en invoelende manier probeert hij zich in te leven in de verschillende visies op homoseksualiteit. Daarnaast laat hij voluit de waarheden uit de Bijbel spreken.”  (Arjan Baan)


philip nunn

Over de auteur

De Engelsman Philip Nunn was 15 jaar zendeling in Colombia. Nu woont hij met zijn vrouwen vier kinderen in Nederland. Hij is een Bijbelleraar en pastoraal werker. Eerder schreef hij de boeken ‘De veranderende kracht van vergeving’ en ‘Gebrokenheid’ die eveneens zijn verschenen bij Stichting Heart Cry.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Homoseksualiteit”


Spring naar de toolbar