Islam Ontsluierd

Twee insiders over de leef en gedachtenwereld van moslims


islam ontsluierd

€17.50

Uitverkocht

SKU: 978-90-6067-9876 Categorieën: , Tags: ,

Productbeschrijving

Dit onthullende boek doet inderdaad wat de titel zegt: het neemt de misleidende sluier weg van islam en laat zien wat islam werkelijk is: een religie van dood, haat en bloedvergieten. Deze schokkende onthulling wordt gedaan door twee zonen van een muezzin, die de islam van kindsbeen af ingelepeld kregen en er diepgaand in onderwezen werden. 

Als we over de islam spreken, waarover hebben we het dan? Er zijn weinigen die ons een beter inzicht kunnen geven dan Ergun en Emir Caner. Ze werden opgevoed als soennitische moslims – als zonen van een muezzin (geestelijk leider) – en kennen het islamitische leven van binnenuit.

Maar op de middelbare school gaven ze zich over aan Jezus Christus. Beide broers zijn inmiddels professor aan Amerikaanse universiteiten en verkeren in een unieke positie om de islam te ontsluieren. Vriendelijk en eerlijk geven ze een haarscherp beeld van de islam in zijn volle breedte – de gebruiken, de ethiek, de geloofspunten.

Ze vertellen wat de jihad is, wat de belangrijkste sekten binnen de islam zijn en hoe de islam wordt gebruikt om geweld te rechtvaardigen. Ze laten zien hoe de islam tegen het christendom en de westerse wereld aankijkt. En christenen krijgen voldoende kennis aangereikt om tot een waardige dialoog met moslims te komen.


 

islam ontsluierd auteursDe auteurs

Dr. Ergun Mehmet Caner is professor theologie en kerkgeschiedenis. Dr. Emir Fethi Caner is professor kerkgeschiedenis. Beide broers wonen in de Verenigde Staten en vervullen spreekbeurten over de hele wereld.


Recensie

De islam is vaak omgeven door een sluier van onvriendelijk geloof, vreemde gebruiken en controversiele gedachten. Tegenwoordig zien we intrigerende beelden van islamitische naties op onze televisie. De woorden moslim en jihad worden vaak gedefinieerd in tegenstrijdige termen. In dit boek wordt duidelijk wat de islam nu werkelijk is, als je onder de sluier kijkt. Er wordt met precisie een onderscheid gemaakt tussen cultuur en islam.

De auteurs, broers, zijn opgevoed als soennitische moslims, door hun vader die leider in een moskee was. Tussen christenen en hooggewaardeerde theologische professors zijn de twee broers in de unieke positie om een onbevooroordeelde insiders look op de islam te werpen.

‘Islam ontsluierd’ is een presentatie van de islam in zijn geheel: gebruiken, ethiek, geloof, inclusief de primaire verschillen tussen het christendom en de islam. Met een basiskennis betreffende de islam presenteren de auteurs een praktische strategie die christenen kunnen gebruiken om een productieve dialoog met moslims aan te gaan.

Het boek bevat een overzichtelijke inhoudsopgave; het woord vooraf is erg handig om de inhoud van het boek beter te begrijpen. De bijlagen zijn uiterst handig.

T.C.L. Sals

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Islam Ontsluierd”


Spring naar de toolbar