Reporter van Gods Geest

Een sceptische verslaggever onderzoekt een verschijnsel dat hij niet kan verklaren


reporter gods geest

€7.95

SKU: 978-90-6067-707-0 Categorieën: ,

Productbeschrijving

Dit boek is een klassieker. Vele duizenden christenen hebben hierin heldere bijbelse antwoorden gevonden. Op verzoek heeft uitgeverij Gideon het opnieuw uitgegeven. Laat het niet aan je neus voorbijgaan. Nu sterk verlaagd in prijs.

Sinds de eerste Pinksterdag maakt het ‘spreken in tongen’ nog altijd de tongen los. Onder inspiratie van de Heilige Geest spraken de discipelen van Jezus een taal die ze zelf niet kenden, maar die door omstanders werd verstaan. Verbazing alom.

Verbazing ook bij journalist John Sherrill, toen hij erachter kwam dat er nu nóg christenen zijn die ‘in tongen’ spreken. Duizenden, misschien wel miljoenen. En ze beweren dat het een teken is van de vervulling met de Heilige Geest.

Sherrill was sceptisch, bestudeerde de Bijbel, sprak met predikanten en professoren, interviewde mensen die ‘in tongen’ konden spreken en maakte geluidsopnamen van ‘tongen’. Dit alles om erachter te komen of het verschijnsel bijbels was.

Wat hem meeviel, was dat de ‘tongensprekers’ zo nuchter waren. Geen spoor van extase of dwang bij het spreken ‘in tongen’. De ‘tong’ was voor hen een gebedstaal.

Door hun blijdschap en levende geloof – alsof ze God en Christus persoonlijk kenden – kreeg Sherrill zelfs de neiging zijn journalistieke afstandelijkheid te laten varen.


Review

‘De doop in de Heilige Geest en het spreken in ‘tongen’ maken nog steeds veel tongen los. Vroeger was dit fenomeen ‘voorbehouden’ aan Pinkster-christenen, maar het blijkt tegenwoordig in veel denominaties plaats te vinden, zoals in de PKN en de katholieke kerk. De auteur benadert dit gebeuren van vele kanten en laat veel mensen aan het woord die deze ervaring kennen. Van kritische toeschouwer wordt de auteur gaandeweg zelf deelnemer, zonder zijn objectiviteit te verliezen; daarbij geeft hij aan welke hindernissen er kunnen zijn om deze doop te ontvangen en voor de bijbehorende tongentaal, en geeft suggesties om er, als individu, binnen de kerkelijke gemeente mee om te gaan. Een verrassend boek’. – P. de Koning


john sherill

Over de auteur

John Sherrill heeft nauw samengewerkt met enkele van ’s werelds beroemdste christenen, zoals Anne Van Der Bijbel, Corrie Ten Boom en David Wilkerson. Hij hielp hen met het schrijven van hun klassiekers waaronder ‘De Schuilplaats’ en ‘Het Kruis in de Asfaltjungle’.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Reporter van Gods Geest”


Spring naar de toolbar